Home » » 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Evren Yayınları Sayfa 85, 5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Evren Yayınları Sayfa 85, 5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevapları



6. Sınıf Evren Yayınları 5. Ünite Ülkemiz ve Dünya Ünite Sonu Değerlendirme
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Evren Yayınları 5. Ünite Ülkemiz ve Dünya Sayfa 85  5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevapları
ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME
Bulmaca
Aşağıdaki soruların karşılığı olan kelime ve kavramlar bulmaca içinde soldan sağa,yukarıdan aşağıya ve çapraz yerleştirilmiştir. Bu kelime ve kavranılan bulup renkli kalemle işaretleyiniz.
1.  Bir şeyi anlayışla karşılama durumuna ne denir?
Cevap: Hoşgörü
2.  Çeşitli doğa olaylarının sebep olduğu yıkıma ne denir?
Cevap: Afet
3.  Bir şeyin yakınına ne denir?
Cevap:Çevre
4.  Kendine has bir özelliği olan zaman parçasına ne denir?
Cevap: Çağ
5.  Karşılıklı olarak haber alıp verme işine ne denir?
Cevap: Haberleşme
6.  Bir ülkenin ürettiği mallan, başka bir ülkeye veya ülkelere satmasına ne denir?
Cevap: İhracat
7.  Bir ülkeye başka bir ülkeden mal getirme ya da satın alma durumuna ne denir?
Cevap: İthalat
8.  Bir ülkede, bir bölgede, bir evde belirli bir anda yaşayanların oluşturduğu toplam sayıya ne denir?
Cevap: Nüfus
9.  Bir işte, bir kimseye düşen göreve ne denir?
Cevap: Rol





Tepkinizi bildirin:
reklamlar

0 yorum:

Yorum Gönder

Aşağılayıcı, argo, küfür ve kişisel haklara saldırı niteliğindeki yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR...bolcevap